Ezen az oldalon tartózkodik

Népszámlálás 2022

Népszámlálás 2022

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény rendelkezései szerint Magyarország területén a 2022. október 1-jén 0:00 órakor fennálló állapotot alapul véve a természetes személyekről és a lakásokról nép- és lakásszámlálást (a továbbiakban: népszámlálás) kell tartani.

A népszámlálás egy olyan egyedülálló statisztikai adatfelvétel, amely egyidejűleg biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét, az egyetlen olyan adatforrás, mely teljes körű képet nyújt a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.

A népszámlálás törvény szerinti adatszolgáltatás, amely – az egészségügyi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatok kivételével – kötelező.

A népszámlálás 2022. október 1. és november 28. között kerül végrehajtásra, az alábbiak szerint:

1. időszak: 2022. október 1. és október 16. között: internetes önkitöltés időszaka (az online kitöltött kérdőíveket az adatgyűjtő rendszer 2022. október 16. éjfélig fogadja.
2. időszak: 2022. október 17. és november 20. között: számlálóbiztosok általi személyes adatgyűjtés (azok között, akik részéről az internetes önkitöltési időszakban nem érkezett elektronikus kérdőív a KSH-hoz)
3. időszak: 2022. november 21. és november 28. között: pótösszeírás (személyes megjelenés keretében, a Polgármesteri Hivatalban)

A Központi Statisztikai Hivatal (a továbbiakban: KSH) egy felkérő levélben fogja tájékoztatni a lakosságot a népszámlálással kapcsolatos tudnivalókról, a választási lehetőségekről, továbbá e levélben adja meg az önkitöltéshez szükséges információkat, illetve az egyedi címhez rendelt azonosítót is. A KSH felkérő levele nevet nem, csak címet tartalmaz, ezért a pontos felkérés érdekében elengedhetetlen, hogy a levelek a megfelelő címekre érkezzenek. Ennek érdekében kiemelten kérem a lakosságot, hogy a házszámokat, illetve többlakásos épületek esetében az ajtószámot is pontosan tüntessék fel az épületeken és a postaládákon.

Köszönettel:
Dr. Balogh Lóránd
jegyző
helyi népszámlálási felelős

Kapcsolódó hírek

Megszakítás