Ezen az oldalon tartózkodik

Pályázat – Fejér Termék – 2024

Pályázat – Fejér Termék – 2024

Pályázati felhívás a “Fejér Termék 2024” lismerés elnyerésére

A Fejér Vármegyei Önkormányzat „Fejér Termék” elismerés elnyerésére pályázatot hirdet. A minősítés célja a figyelem felhívása a Fejér vármegyében előállított élelmiszerekre és kézműves termékekre, mint helyi termékekre, továbbá a Fejér Termék Program három pillérének – hagyomány, érték, minőség – való megfelelés hangsúlyozása.

A „Fejér Termék Nagydíj” elismerést — kategóriánként egyet-egyet — vagy a „Minősített Fejér Termék” jelölést – osztályonként legfeljebb egy – azok kaphatják meg, akik igazoltan Fejér vármegye közigazgatási területén termelt vagy gyűjtött alapanyagokból készült termékeket állítanak elő.

A pályázatot két kategóriában lehet benyújtani:

  1. feldolgozott élelmiszer termék,
  2. kézművesipari termék.

Mindkét kategóriában alapvető bírálati szempont, hogy az adott termék előállítása során mennyiben támaszkodnak valamely hagyományos módszer, technológia alkalmazására. További megfelelőségi kritérium, hogy az adott termék kiemelkedő minőségben készüljön el.

A feldogozott élelmiszer termék kategóriában friss élelmiszernek nem minősülő termékekkel lehet pályázni. Ebbe nem tartoznak bele általában a friss gyümölcsök és zöldségtermékek, a nem eltartható friss tejtermékek, friss hústermékek.

A kézművesipari termék kategóriában nem kizárt gépi technológia alkalmazása, de a folyamat nem lehet teljesen automatizált, illetve arányának az előállítás folyamatában 50% alatt kell maradnia.

Pályázat – pályázati adatlapon – csak a termék előállítója által nyújtható be!

A pályázat kötelező melléklete 2 db – különböző típusú — indoklással ellátott ajánlás. Ajánlást adó lehet: vásárló, üzleti partner, polgármester, a területileg illetékes helyi Leader akciócsoport elnöke, vagy a pályázó által relevánsnak ítélt ajánlás, de mindegyik típusú ajánlásból legfeljebb egy (azaz 1 db) nyújtható be. Ismételt pályázás esetén nincs szükség új ajánlás beadására, csatolható az előző évben beadott ajánlás is.

Az elismeréseket – a Fejér Vármegyei Önkormányzat nevében – a Fejér Termék Bizottság minden évben egyszer ítéli oda. Az ünnepélyes elismerés átadására a Vármegyenapon tartott Vármegyekorzón kerül sor.
Az elismerésben részesült pályázók az elismerést marketing munkájukban megjeleníthetik, felhasználhatják.

A pályázatok benyújtási (postai úton vagy e-mailen keresztül trténő beérkezés) határideje:

2024. február 29.

A pályázatokat személyesen vagy postai úton az alábbi címre kérjük benyújtani:

Fejér Vármegyei Önkormányzat
8000 Székesfehérvár, Szent István tér 9.

A pályázatot zárt borítékban, “Fejér Termék Elismerés 2024 – pályázat” megjelöléssel kérjük benyújtani.

A pályázatokat e-mailen keresztül a fejer@fejer.hu címre kérjük benyújtani.

A pályázati felhívás adatlapja, a pályázható termékek áruosztályainak köre, a pályázat sikeressége esetén kötendő használati szerződés-tervezet elérhető a Fejér Vármegyei Önkormányzat (www.fejer.hu -> Fejér Termék Elismerés) útvonalon.

A pályázó a pályázat benyújtásával elfogadja a pályázat mellékletében szereplő megállapodás tervezet rendelkezéseit, vállalja annak aláírását, valamint az abban foglaltak betartását.

PÁLYÁZATI ADATLAP (Word dokumentum)

Székesfehérvár, 2024. február 1.

Bechtold Tamás
Fejér Termék Bizottság elnöke

Kapcsolódó hírek

Megszakítás