Ezen az oldalon tartózkodik

Köszöntő

Bechtold Tamás polgármester
Bechtold Tamás polgármester

Kedves Váliak! Kedves Vendégeink!

Nagy szeretettel köszöntöm Önöket Vál község honlapján. Bízom benne, hogy minden szükséges információt megtalálnak a folyamatosan bővülő portálon, akár helyi lakosként, akár érdeklődőként látogatnak el internetes oldalunkra.

Vál gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező település félúton Budapest és Székesfehérvár között, a Váli-völgy közepén. A község nevezetességei közé tartozik az Ürményi-kastély, a szintén Ürményi által építtetett klasszicista stílusú katolikus műemlék templom, ami az ország kilencedik legnagyobb temploma, és a katolikus temetőben található Ürményi-mauzóleum, mely a család kör alaprajzú kriptája és kápolnája. A Szent István téren áll az egykori középkori templomból megmaradt gótikus torony, előtte az Országzászló emlékmű, valamint megtekinthetik a községi Tűzoltó- és Helytörténeti Múzeum gazdag gyűjteményét. Említésre méltó még a szépen felújított neogótikus református templom, de érdemes kilátogatni az erdő szélén meghúzódó emlékházhoz is, melyben Vajda János költő gyermekkorát töltötte. Arra is büszkék vagyunk, hogy falunk szülötte és szerelmese volt Kokas Ignác Kossuth-díjas festőművész.

Úgy vélem, településünknek az eltelt évtizedekben nem igazán sikerült kihasználnia adottságait, természeti és épített örökségéből eredő lehetőségeit. A főváros és a Velencei-tó közelsége, a festői szépségű Váli-völgy természeti értékei, műemlékekben való gazdagsága, Vajda János és Ürményi József öröksége, a helyi termelők és kézművesek egyedi termékei, és a kiváló váli bor…

Ezért én polgármesterként mindent el kívánok követni, hogy az elkövetkező években Vál megújulását, értékközpontú fejlődését előmozdítsuk, és összefogással megteremtsük az élhető vidéket, mely kulturált, szép környezetével, színvonalas szolgáltatásaival és igényes programjaival egyaránt vonzó a helyi lakosok és a hozzánk látogatók számára.

Érezzék magukat itthon!

Bechtold Tamás
polgármester

7 megjegyzés van “Köszöntő” témában

 1. keresztes lászló

  Tisztelt polgármester úr!

  mi akik elszármaztunk válból talán még szebbnek látjuk szülőfalunkat mivel gyermekkorunk élményei még szebbé teszi számunkra
  ezúton is szeretném megköszönni a tegnapi szép napot amit megteremtettek számunkra végig éreztük a szeretetet ami a mi korunkba különös jelentőséggel bír. Személy szerint önnek külön köszönöm régi barátaim nevében is azt a sok munkát amit végzett e szép nap sikeréért végig éreztem hogy nem csak egy feladat volt a sok közül hanem igazi házigazda szeretetével szolgált ki bennünket
  külön szeretném megköszönni a csodálatos finom ebédet kérem tolmácsolja a készítőknek
  további jó egészséget és sikeres fáradozást kívánok kicsiny falunk boldogulásáért

  Isten áldásával :
  Keresztes László
  Iszkaszentgyörgy Jókai Köz3

 2. "Jolinéni"

  Tisztelt Polgármester úr ! Tisztelt Váliak !
  Ma döbbenten jöttem végig a váli völgyön, látván a károkat és a megrongált tetőket. Ha lenne egy számlaszám, ahol gyűjtenek a kár enyhítésére, kérem tudassák velem. És szeretném kifejezni elismerésemet és legmélyebb tiszteletemet azoknak a nagyszerű embereknek, akik a szakadó eső ellenére vágták és takarították az útradőlt fákat. Még ha hivatásuk is. Jó egészséget és Isten áldását Önökre.

 3. Borsovszky Ágnes

  T Polgármester úr,

  Buidapesti lakos vagyok…tolmács és fordító…olasz nyelvtanár…két éve nyugdíjas.
  érdekel a mezőgazdaság..bővebben a növénytermesztés.- e témában tolmácsolok…
  A jövőben földet vennék és termesztenék vidéken. Van e lehetőség számomra az ingyenes tanfolyamon való részvételre?

  köszönettel várom válaszát Borsovszky Ágnes

 4. Mary kun

  Szeretnek meg tobb hirt, es esemenyrol tudni.
  Tisztelettel egy nagyon messzire kerult onfitarsuk.

 5. Kovács Ilona

  Tisztelt Polgármester Úr!
  A Templom soron készen van az út de a tábla még mindíg nincs levéve.
  A szemetes aútó sem jön még mindíg fel!
  Lomtalanítást szeretnénk rendelni ahhoz fel kell jönni a konténeres kocsinak.
  Mikor lesz már ,hogy helyre álljon minden?
  Köszönöm válaszát.
  Kovács Ilona

  1. Mátés Norbert

   Tisztelt Polgármester Úr!
   Ezúton szeretném felhivni a figyelmét arra hogy a Csokonai utca, az Ürményi utca, illetve a pince sor környékény egyre gyakrabban látni nagyobb testű kutyákat szabadon kószálni.
   Lehetne esetleg kezdeni valamit a kóbor esetleg szabadon engedett kutyákkal?
   Köszönettel,
   Mátés Norbert

 6. Csog Imre

  Tisztelt Polgármester Úr!
  Az idén, feleségemmel- aki váli születésű – először vettünk részt az elszármazottak találkozóján. Igaz, hogy nem vagyok váli, de több személyt ismerek, de még többet nem. Ettől függetlenül jól éreztem magamat. Meglepve tapasztaltam, hogy Ön is beszállt a vendégek kiszolgálásába. Nagyra tartom ezt a tevékenységét. Egyesületünknek van néhány váli tagja. Többször említettem nekik, hogy szervezzenek Fehérvárra kirándulást, városnézéssel. A nyugdíjasok Mihálovicsné Ancsa szerint nem igen tudnak hosszabban gyalogolni. Ezt elfogadom, de ajánlatom nem csak nekik szól, hanem diákoknak és az aktív embereknek is. Szívesen bemutatom a város érdekességeit ( nem vagyok idegenvezető ) teljesen díjmentesen. A többi időre meg talán közösen kitalálunk valamit.
  Köszönettel!
  Csog Imre
  túravezető

Írjon kommentet

Megszakítás