Ezen az oldalon tartózkodik

Jegyző

TISZTVISELŐ
 
Dr. Balogh Lóránd
Dr. Balogh Lóránd
FOGADÓÓRA

Szerda 13:00 – 16:00

 
ELÉRHETŐSÉGEK
 
Cím: H-2473 Vál, Vajda János utca 2., földszint
E-mail: jegyzo@val.hu

19 megjegyzés van “Jegyző” témában

 1. Juhász Mária

  Tisztelt dr.Balogh Lóránd jegyző Úr!

  Juhász Mária vagyok. Olyan híreket hallottam, hogy lehetséges kezdeményezni a telekmegosztási folymatot. Amennyiben ez valóban lehetséges, abban az esetben kérelmezni szeretném a Vál, Damjanich u. 52. 670 helyrajzi számú ingatlan telkének megosztását. Várom tisztelettel válszát a daoud.annam@freemail.hu e-mail címre.

  Üdvözlettel
  Juhász Mária

 2. Tisztelt Hölgyem!
  A telekmegosztásra minden körülmények között lehetőség van, abban az esetlen, ha az ingatlan méretei azt lehetővé teszik. A telkek övezetekbe vannak besorolva. A Helyi Építési Szabályzatban van meghatározva, hogy egy adott övezetben mekkorák a minimálisan kialakítható telek-méretek. Akkor lehetséges a telek megosztása, ha az újonnan kialakított telek mérete és a megosztott telek mérete is eléri a megosztást követően az övezeti besorolásban meghatározott minimális méretet.
  Az előzetes áttekintésem szerint úgy tűnik, hogy a telek – a mérete alapján – valóban megosztható, de a kialakítás előtt mindenképpen kérem, hogy pontos elképzelések megvitatása céljából személyesen egyeztessen akár velem, akár építéshatóságunk ügyintézőivel, annak érdekében, hogy a megosztás körül minden felmerülő kérdésre megnyugtató választ tudjunk adni. Tájékoztatnom kell, hogy általában a telekmegosztásokat földmérők ügyintézésre bízzák az ügyfelek tekintettel arra, hogy a telek megosztásával kapcsolatos ügyintézés nem települési hatáskör, hanem körzeti Földhivatali ügyintézés alá tartozó ügy.
  Amennyiben az eljárással kapcsolatosan több információra lenne szüksége, úgy kérem telefonon érdeklődjön hivatalom Építéshatósági ügyintézőinél, akár személyesen, akár telefonos úton, a 06-22-353-411-es telefonszámon.
  Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.
  Mély tisztelettel:
  Dr. Balogh Lóránd
  Jegyző

 3. Markóné Matulay Zsuzsanna

  Tisztelt Jegyző Úr!

  kérem a segítségét, kutat szeretnénk furatni, az újhegyen van a telkünk, milyen engélyre van szükség.
  Köszönettel:

  Markóné Matulay Zsuzsanna

  1. Miklósi Tibor

   Tisztelt Hölgyem!
   Kút fúrásához a települési önkormányzat jegyzőjének hatósági engedélye szükséges ha:
   • a vízkivétel talajvízből történik,
   • nem haladja meg az 500 m3/év vízmennyiséget
   • valamint a vízigény kizárólag házi célú.
   Hamarosan felkerülnek a honlapra a Műszaki Iroda menüpont alatt a kútfúrással kapcsolatos tájékoztatók és letölthető adatlapok, kérem látogasson vissza holnap, vagy keressen személyen ügyfélfogadási időben az I. emeleti Műszaki Irodán.

   Miklósi Tibor
   tanácsos, településüzemeltetési,
   -fejlesztési és műszaki előadó
   Váli Közös Önkormányzati Hivatal

 4. Szabó Rozalia

  Tisztelt Jegyző Úr!

  Hallottam, hogy megfog szűnni a családsegítő, már semmire sincs pénze Válnak? Minden megszűnik itt.
  Várom válaszát.

 5. Tisztelt Szabó Rozália Úrhölgy!
  Kérdésére válaszul tájékoztatom, hogy Önkormányzatunk pénzügyi megfontolásokból valóban fontolgatta a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2013. június 31-ével történő megszüntetését. A feladatellátás természetesen nem szűnt volna meg, hisz a szolgáltatásokat a jövőben a martonvásári székhelyű Szent László Völgye Segítő Szolgálat nyújtotta volna, ugyanazzal a szakmai gárdával, amely jelenleg is Önkormányzatunk alkalmazásában áll.
  A Képviselő-testület 2013. május 30-án született döntése alapján a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2013. december 31-éig biztosan tovább működhet annyi változtatással, hogy az intézményt nem Óbarok Községgel társulva, hanem saját intézményeként tartja fenn. Ez a változás a Vál Községben nyújtott szolgáltatásokat nem érinti. A 2014. évre vonatkozó változásokról szóló döntések az idei évben második felében születnek majd meg, így azokról érdemleges tájékoztatást egyenlőre nyújtani nem áll módomban.
  Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.
  Vál, 2013. június 05.
  Dr. Balogh Lóránd
  Jegyző – Váli Közös Önkormányzati Hivatal

 6. Jónás Rita

  Tisztelt Jegyző Úr!

  Azt hallottam, hogy a felcsúti családsegítő szívesen fogad újabb településeket. Pénzügyileg érdemes lenne velük tárgyalni.
  Tisztelettel: Jónás Rita

 7. Hegedűs László

  Tisztelt Jegyző Úr!

  Kérem hívjon vissza

 8. Nagyné Judit

  Tisztelt Jegyző Úr!
  A benzinkút környékén, ill. a Páskomban autóból kidobott és sajnos már szaporodott kutyák meglehetősen zavarják a környéken élők életét. Falkában járnak, éjszaka portyáznak, lassan veszélyes egyedül közlekedni ezen a területen. A szaporulatból nehezen, de sikerült párnak gazdát találni, de sajnos az ötből csak háromnak. A többi szabadon garázdálkodik.
  Szóltam az állatvédőknek, de nem történt semmi.
  Kérném segítségét, /itt a tavasz, ismét elkezdődik a párosodás/ mit tehetnénk, hogy megállítsuk ezt a folyamatot?
  Tisztelettel várom válaszát a helyzet mielőbbi megoldására.
  Köszönettel: Nagyné Judit

  1. Dr. Balogh Lóránd

   Tisztelt Hölgyem!
   Amennyiben a településen, gazdátlanul eb kóborol, azt jelezni szükséges a Hivatal részére.
   Ilyenkor azonnal kihívjuk a gyepmestert, aki befogja és elszállítja az állatokat.
   Sajnos – mivel a gyepmester Székesfehérvárról érkezik – több ízben előfordult már olyan eset, hogy az ebek kereket oldottak, mire a gyepmester, kiért Válba. Ilyen esetben is ki kell fizetnünk a kiszállás nem kis költségét. Ezért kérem, hogy – amennyiben arra lehetőség van – az ebeket visszatartani szíveskedjenek addig, amíg a gyepmester kiér a településre.
   Az ebek megjelenésével kapcsolatos bejelentéseket a Hivatal ismert elérhetőségein tehetik meg.
   Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.
   Dr. Balogh Lóránd
   jegyző

 9. Bodóné Zrubecz Ildikó

  Tisztelt jegyző úr!
  Afelöl szeretnék érdeklödni,hogy egy háznál hogyan és mennyi marhát lehet tartani.És milyen jogszabályok vanak.Tölünk a második szomszéd tart, és egésznap nem lehet tölük pihenni mert egyfolytában bögnek( még hajnalban is).Mit lehet ez ügyben csinálni.
  Köszönöm szépen

 10. Dr. Balogh Lóránd

  Tisztelt Hölgyem!

  Tájékoztatom, hogy a jelenleg hatályos Állatvédelmi törvény alapján, Magyarországon a haszonállatok tartását nem lehet korlátozni, önkormányzati rendelet formájában, így településünknek sincs ilyen jellegű rendelete. Bárki ott és annyi haszonállatot tart, ahol és amennyit szeretne, feltéve, hogy az állattartás körülményei megfelelnek a szakági rendeletekben meghatározottaknak. Szarvasmarha esetében a tartás tényét az állattartónak be kell jelenteni a Hatósági Főállatorvos felé. A tartás körülményeinek meg kell felelnie az általános követelményeknek, azaz az állat mozgásigényét kiélhesse, etessék, itassák, trágyázzák, stb. A tartás körülményeit a Hatósági Föállatorvosnak van hatásköre ellenőrizni, így javaslom, vegye fel a kapcsolatot a Dunaújvárosi Járási Hivatal – Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályával (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. IX. emelet, tel.: 06-25-544-186.).

  Zavaró mértékű zajhatás kérdését (bőgés) birtokvédelmi eljárásban keretében lehet vizsgálni, viszont nehezen tudom elképzelni, hogy az állatok bőgése eléri azt a decibel értéket, ami alapján korlátozásokat lehetne elrendelni. Természetesen, amennyiben ilyen eljárást kezdeményez, úgy Birtokvédelmi hatóságként eljárok az ügyben, de felhívom figyelmét, hogy ebben az esetben hatósági zajszínt-mérés elvégzését rendelem majd el, melynek költségét a kezdeményezőnek kell megelőlegeznie és az eljárásban vesztes fél köteles megfizetni. Az ilyen méréseknél ugyanakkor nincs rá garancia, hogy pont a mérés időpontjában az állatok a zavaró bőgést hallatják és olyan hangosan, ami a zavarás tényének alátámasztásához elégséges. Tekintettel arra, hogy az esetek túlnyomó részében az állatok nyugodt viselkedésének változását külső körülmények, vagy a tartás körülményeinek nem megfelelő volta váltja ki, javaslom első lépésként a Hatósági Főállatorvossal történő kapcsolatfelvételt és az Ö vizsgálatát kezdeményezni.

  Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

  Tisztelettel:

  Dr. Balogh Lóránd
  jegyző

 11. Soós Krisztina

  Tisztelt Jegyző úr!
  kérdésem az lenne, hogy hallottam és talán olvastam is egy 2018. június elsejével életbe lépő rendeletről, ami a baráti összejövetelek,
  ill. erősebb zajjal, több emberrel megrendezett házibulik bejelentési kötelezettségéről szól.
  Mi az ún. „ Aligvári „ úton lakunk ( a 7. kilométerkőnél )és szeretnék érdeklődni, hogy hatályba lépése után az ott lakókra is vonatkozik-e ez a rendelet.
  Mert abban az esetben igyekeznünk kell a bejelentéssel Önnél, hiszen 15 nappal az esemény előtt jelezni kell, ez meg pont 05.15.-én kerülne megrendezésre.

  Előre is megköszönve megtisztelő válaszát, üdvözlettel:
  Soós Krisztina

  1. Dr. Balogh Lóránd

   Tisztelt Hölgyem!
   Megítélésem szerint az Ön által hivatkozott információ egy álhír volt. Sem nekem, sem a Fejér Megyei Kormányhivatal illetékeseinek sincs tudomásunk ilyen jellegű jogszabály változásról.
   Tájékoztatom ugyanakkor, hogy eddig is gyakorlat volt a településünkön a hosszabb, nagyobb zajjal, vagy vendéglétszámmal járó – akár baráti rendezvény – bejelentése Hivatalom számára, az esetleges, későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében.
   Felhívom figyelmét, hogy a baráti rendezvény megtartása közben be kell tartani az alapvető együttélési szabályokat és a környéken lakók nyugalmát kímélni kell. A Hivatalomnak tett bejelentés nem mentesít senkit a zajhatárok betartása alól, ezért javaslom ilyen jellegű rendezvény előtt a szomszédokkal való egyeztetést is.
   Kérem, hogy az esetleges rendezvény megtartásáról a Gárdonyi Rendőrkapitányságot is tájékoztatni szíveskedjen.
   Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.
   Mély tisztelettel:
   Dr. Balogh Lóránd
   jegyző

 12. Horváth kinga

  Tisztelt Jegyző Úr!
  Teljesen véletlenül hazautazás közbeni beszélgetéskor értesültem arról, hogy a a zárkertekre külön égetési szabályzat van érvényben Kajászón. Nehezményezem, hogy ezt így kell megtudnom. Miből állt volna az adóbefizetéshez küldött csekkek borítékjába egy szórólapot tenni?
  Állítólag az ezzel kapcsolatos információért Önhöz kell fordulni.Kérem szíveskedjék mielőbb tájékoztatni a részletekről. Az idő nagyon sürget, mert bármikor várható az országos tilalom.
  Egyúttal érdeklődni szeretnék, hogy nem tervezik-e a zártkertekben termelődő rengeteg venyige és ág nyesedék ( biomassza) összegyűjtését és hasznosítását. Kár a benne lévő energia elpocsékolásáért, és égetés híján a levegőszennyezés is kisebb lenne.Köszönettel: Horváth Kinga Érd

 13. Hanula Hajnalka

  Tisztelt Jegyző Úr!

  Kérdésem a váli önkormányzati hivatalos weblappal kapcsolatban, hogy lehet-e számítani a közeljövőben egy oda-vissza jól működő , információs oldalra?
  Ahol az ember nem veszít el órákat csupán csak azért, hogy meg tudhassa ebben az évben mikor lehet égetni, egyáltalán lehet-e?
  Ahol nem utalnak arra, hogy hol érhető el a szemétszállítás vagy lomtalanítás, hanem egyből információhoz jutunk.. egyszóval : értünk van!
  Jó lenne frissíteni és nem a 2016-os dokumentumok az elsődlegesek .
  Lehet égetni idén 2024-ben?
  Hogyan tervezzük idén a kertünket?
  Köszönöm
  Tisztelettel Hanula Hajnalka

 14. Ádám Zsuzsanna

  Tisztelt Hanula Hajnalka!
  Köszönjük észrevételeit.
  A Képviselő-testület a legutóbbi, február 7-i ülésén alkotta meg a 2024. évi égetésről szóló rendeletet, amiről természetesen tájékoztatni fogjuk a lakosságot.
  A rendelet szerint február-március-április, valamint szeptember-október-november hónapok utolsó péntek-szombatján lehet majd égetni, tehát leghamarabb február 23-24-én.
  A szemétszállítással és lomtalanítással kapcsolatban sajnos mi is csak a szolgáltatóhoz tudjuk az ügyfeleket irányítani, ott lehet információt és időpontot kérni.
  Üdvözlettel: Dr. Balogh Lóránd jegyző megbízásából Ádám Zsuzsanna

 15. Marczinkáné Sághy Bernadett

  Tisztelt Dr. Balogh Lóránd,

  2024.03.20-án küldött e-mailemre sajnos még nem kaptam választ.

  Várom szíves visszalépését!

  Köszönettel,
  Marczinkáné Sághy Bernadett

  1. Dr. Balogh Lóránd

   Tisztelt Hölgyem!
   Sajnálatosan e-mailje valamiért spam mappába került. Ezért csak a mai napon kaptam meg a bejelentését.
   Tájékoztatom, hogy – az ehhez hasonló esetek miatt is – az e-mail nem minősül hivatalos írásos kapcsolattartási felületnek.
   Javaslom, hogy a jövőben bejelentését, kérelmét, vagy egyéb hatóságnak szóló beadványát személyesen tegye meg, illetve postai úton, vagy hivatalos elektronikus ügyintézési felületen juttassa el Hivatalom számára.
   Tájékoztatom ugyanakkor, hogy a szóban forgó beadványát megtaláltam és meg fogjuk vizsgálni. Bejelentésével kapcsolatban, a kivizsgálást követően válaszolni fogunk.
   Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

   Mély tisztelettel:
   Dr. Balogh Lóránd
   jegyző

Írjon kommentet

Megszakítás