Ezen az oldalon tartózkodik

Pályázati sajtóközlemény

Pályázati sajtóközlemény

2015. október 16.
VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Sajtóközlemény

Megvalósult Vál önkormányzati intézményeinek épületenergetikai korszerűsítése

A „Közintézmények energetikai korszerűsítése Válon” című, KEOP-5.7.0/15-2015-0013 azonosítószámú projekt keretében a Község 5 épületének (Napközi Otthonos óvoda és Mesevölgy óvoda, Polgármesteri Hivatal, Általános iskola, Orvosi rendelő és Könyvtár) épülete került energetikai korszerűsítésre.
A projekt 149,07 millió forintból valósult meg, amelynek a 100%-a a Kohéziós Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás.

Váli Község Önkormányzata a KEOP-2015-5.7.0 konstrukció számú, „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” című pályázati kiírásra nyújtotta be pályázatát, amely 2015. szeptemberében pozitív elbírálásban részesült.

A projekt két fő tevékenységi elemből állt, amelyek közül az egyik a Község 5 épületénél (Napközi Otthonos óvoda és Mesevölgy óvoda, Polgármesteri Hivatal, Általános iskola, Orvosi rendelő és Könyvtár) a homlokzati és padlás hőszigetelése, a másik a Község 4 épületénél (Napközi Otthonos óvoda, Polgármesteri Hivatal, Általános iskola, Orvosi rendelő és Könyvtár) külső nyílászárók korszerűsítése. A megvalósítás végső határideje 2015.10.31. A kitűzött célok megalapozottságát előzetesen végzett energetikai felmérés támasztja alá.

A projekt elsődleges célja az volt, hogy a projektbe bevont épületek energia megtakarítása növekedjen, továbbá az üvegházhatású gázok kibocsátása pedig csökkenjen.

Kapcsolódó hírek

Írjon kommentet

Megszakítás