Ezen az oldalon tartózkodik

Ön gazdálkodik?

Ön gazdálkodik?

A Termőföld nemzeti kincs, melynek használata jelentősen felértékelődött az elmúlt évek során. Fontos társadalmi és gazdasági cél egy központi földhasználati adatbázis létrehozása, azért hogy

  • a földhasználati viszonyok minél átláthatóbbak legyenek,
  • könnyebben Lehessen ellenőrizni a földhasználatot,
  • könnyebben felszámolhassák a jogszabályok kikerülését szolgáló megállapodásokat,
  • azok használhassák a termőföldet, akik arra valóban jogosultak.

E cél eléréséhez az Ön közreműködésére is számítunk. Amennyiben Ön termőföldet, illetve mező- vagy erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földet használ (azaz a földrészletet az ingatlan-nyilvántartás szántó, szőlő. gyümölcsös, kert. rét. legelő, nádas, fásított terület művelési ágban, vagy halastóként tartja nyilván), kérjük ellenőrizze földhasználat bejelentését és ha szükséges, teljesítse bejelentési kötelezettségeit földhasználat bejelentése, illetve azonosító adatközlés) 2013. szeptember 30-ig.

A bejelentési kötelezettségek teljesítése törvényi kötelessége az érintett földhasználóknak, melyek elmaradása szankció megállapítását vonhatja maga után. A bejelentés mindkét esetben díjmentes. Kötelezettségei önkéntes teljesítésével járuljon hozzá, hogy a földhasználati nyilvántartás teljes legyen!

Kapcsolódó hírek

Írjon kommentet

Megszakítás