Ezen az oldalon tartózkodik

Nordic walking

Nordic walking

2014. február 16-án vasárnap 14.00 órakor 1. alkalommal – nemre, korra való tekintet nélkül – mindenkit szeretettel várunk Válon a Focipályánál.

GYERE EL – ISMERD MEG – PRÓBÁLD KI!

Az önkormányzat által az egészségpályázaton nyert támogatásnak köszönhetően most Horváth István szakoktató, a Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke segítségével ingyen kipróbálhatod és elsajátíthatod a „Nordic Walking”-ot.
A tapasztalatok szerint a legjobb, amit bárki megtehet az egészsége érdekében az, ha sétál.

A „pálcák” helyes használata ritmust és lendületet ad a gyaloglásnak az egész felsőtestet megmozgatva.

A Nordic Walking (magyarul északi gyaloglás) lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat és nem utolsó sorban fogyhatunk.

Ezt a mozgásformát az ’50-es években Finnországban a sífutók nyári edzéseihez fejlesztették ki. Az önállósodásra a ’90-es évek végéig várni kellett, maga a nordic walking elnevezés is ekkor alakult ki. Népszerűsége azóta is töretlen. Ma már nemcsak a profi versenyzők sportja, hanem tömegsporttá nőtte ki magát. 2000-ben az év sportjának választották.

Ha nem a divat, hanem saját egészséged érdekel, fontos, hogy elsajátítsd a megfelelő technikát, mert csak az eredeti technika alkalmazásával érhetőek el a Nordic Walkingra jellemző rendkívül pozitív hatások.

Fogj két „sétapálcát” és légy vidám!

Kapcsolódó hírek

Egy megjegyzés van “Nordic walking” témában

  1. Novisz

    Megyünk!!!

Írjon kommentet

Megszakítás