Ezen az oldalon tartózkodik

Meghívó a Fenntartható fejlődés fórumra

Meghívó a Fenntartható fejlődés fórumra

Tisztelt Érdeklődő!

Ezúttal meghívom önt Vál Község Önkormányzata és a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. közös rendezésében az EFOP-1.5.2-16-2017-00011 azonosító számú, Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – Csákváron és térségében című projekt keretében megszervezett váli Fenntartható Fejlődés Fórumra.

Helyszín: Községháza, 2473 Vál, Vajda János u. 2.

Időpont: 2019. február 12. 14:00

A bolygónkat sújtó globális problémák a jelenkor egymással szorosan összefüggő kihívásai. A Föld túlnépesedése, a fogyasztói társadalom mindent felemésztő rendszere, az ökoszisztéma nem fenntartható használata, a környezetszennyezés és az éghajlatváltozás ügye is szorosan összefonódó, egymást gyakran kölcsönösen erősítő folyamatok.

A jelentős nemzetközi és nemzeti szintű összefogás világos jele annak, hogy az emberiség tenni akar a fenntartható fejlődés rendszerének kiépítése érdekében. Ahhoz azonban, hogy meghatározhassuk a hatékony cselekvési irányokat, számos kérdésre kell még választ találnunk és konszenzusra jutnunk. A fenntartható fejlődés fórumok alapvető célja a klímaalkalmazkodást és klímaváltozás megelőzését szolgáló energiahatékonysági tevékenységekkel kapcsolatos ismereteinek elterjesztése, a jó gyakorlatok megismerése, az éghajlati partnerség kibővítése. A fenntartható fejlődés fórumokon érintjük az energiatudatosság és energia takarékosság, a fenntartható település, az épületenergetika, a megújuló energiaforrások, a fenntartható közlekedés, a helyi gazdaságfejlesztés, a fenntartható hulladékgazdálkodás témaköreit.
Ez a fórum igyekszik többféle korosztályt és lakossági csoportot megszólítani annak érdekében, hogy folyamatosan becsatornázza a helyi igényeket és számba vegye a helyi adottságokat, ötleteket, fejlesztési igényeket és már működő jó gyakorlatokat gyűjtsön. Jó lehetőség mindenki számára, hogy a klímaváltozással, klíma- és energiapolitikával és fenntartható fejlődéssel kapcsolatos legújabb nemcsak elméleti, hanem praktikus, gyakorlatban alkalmazható ismeretekre szert tegyen, és azokról véleményt formáljon.

Kérem, hogy tisztelje meg részvételével a Fenntarthatósági fejlődés fórumot!

Bechtold Tamás polgármester
Dr. Molnár Ferenc ügyvezető igazgató

Kapcsolódó hírek

Megszakítás