Ezen az oldalon tartózkodik

Lakossági fórum a rendezési terv módosításáról

Lakossági fórum a rendezési terv módosításáról

Tájékoztatás Vál településrendezési eszközök módosításáról a Vál-völgyi vízrendezéshez kapcsolódóan

Tájékoztatom, hogy VÁL Község Önkormányzata, a nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánított Vál-völgyi vízrendezéshez kapcsolódóan a hatályos településrendezési eszközeinek módosításáról döntött. A tervkészítés Kajászó és Óbarok településekkel közösen történik, Vál Község koordinációjával.

A településrendezési eszközök módosításának célja az egyes vízrendezési beavatkozások megvalósulásának elősegítése, mely Kajászó és Vál községek esetében lehetővé teszi a meder bővítését, valamint a két település területét érintő záportározó létesítését. A módosítás elősegíti, hogy a Váli-víz menti településeken jelentősen növekedjen az ár- és belvízi biztonság.

A meder szélesítése jobb vízelvezető képességekkel ruházza fel az érintett szakaszokat, míg a záportározó kialakításával kisebb árvízi csúcs várható, mely az árvízi veszélyeztetettséget mérsékli. A vízvédelem mellett a projekt másik fő célja az élővilág védelme, illetve a vízfolyás természetközelivé alakítása is. A környezet rendezetten tartása, és a víz minőségének folyamatos ellenőrzése érdekében monitoring rendszer felállítása tervezett. A mederterületek hatékony karbantartása érdekében a vízfolyás mentén fenntartó sáv kerül kiépítésre.

A tervezetek megtekinthetők a www.val.hu honlapon (Hirdetőtábla), vagy az Önkormányzati Hivatalban (2473 Vál, Vajda János u. 2.) ügyfélfogadási időben.

A tervezettel kapcsolatban lakossági fórumot tartunk, melyre tisztelettel meghívjuk Önöket.

Helyszín:
Váli Községház rendezvényterme
2471. Vál, Vajda János u. 2., I. emelet

Időpont:
2018. október 2. (kedd), 17:30 óra

Észrevételeiket írásban is megtehetik 2018. október 10-ig Vál Község Önkormányzatának címére (2473 Vál, Vajda János u. 2.) küldött/átadott levélben, vagy a jegyzo@val.hu e-mail címre küldött elektronikus levélben.

Vál, 2018. szeptember 21.

Bechtold Tamás
Polgármester

Kapcsolódó hírek

Megszakítás