Ezen az oldalon tartózkodik

Kreatív pályázat fiataloknak

Kreatív pályázat fiataloknak

“Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció” címmel és témakörben hirdet kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatot a 10-18 év közötti fiatalok számára az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A pályázat célja megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, a Fejér megyei pályázatoké Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei igazgató. Az országos bírálóbizottság elnöke Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának vezetője lesz.

A pályamunkákat négy kategóriában várjuk:

  • plakát műfajban készíthető A4-es méretű grafika vagy fotó, illetve weboldalakra tervezett banner;
  • ugyancsak lehet pályázni hanganyaggal, tizenöt másodperces rádiós spotot kell elkészíteni, amely természetesen a tűzmegelőzés témáját népszerűsíti;
  • a videós-filmes kategóriában ugyanezt várjuk a pályázóktól egy harminc másodperces kreatív film formájában;
  • a negyedik kategóriában weblappal, bloggal, közösségi oldal tervével és mobil eszközökre készített alkalmazással lehet pályázni.

A megyei bírálóbizottság kategóriánként három-három, tehát összesen tizenkét alkotást fog díjazni. Az első helyen végzett pályamunkák automatikusan részt vesznek az országos versenyben is. A bírálatnál a kreativitás, az esztétika, a nyelvtan, a társadalmi hasznosság és természetesen a tűzvédelmi szakmai szempontok figyelembevételével határozza meg a sorrendet a bíráló bizottság.

A pályaműveket e-mail-ben vagy elektronikus adathordozón lehet benyújtani július 31-ig a Fejér Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság postacímére. A pályázóknak fel kell tüntetniük nevüket, életkorukat, e-mail címüket, mellékelniük kell továbbá a szülő vagy gondviselő beleegyező nyilatkozatát is. Az életkori határok tekintetében a pályázónak a beérkezési határidő napján betöltött életkorát veszik figyelembe a bírálók.

A megyei pályázatok eredményét szeptember 15-én, az országos eredményeket szeptember 30-án tesszük közzé.

Postacím: 8001 Székesfehérvár, Pf. 238
E-mail: fejer.mki@katved.gov.hu

http://fejer.katasztrofavedelem.hu/hirek/1791-kreativ-palyazatot-hirdet-az-orszagos-tuzmegelozesi-bizottsag

Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados, megyei katasztrófavédelmi szóvivő
+36 (70) 7-726-726, +36 (22) 512-152

FEJÉR MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG
8000 Székesfehérvár, Szent Flórián krt. 2.
http://fejer.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó hírek

Írjon kommentet

Megszakítás