Ezen az oldalon tartózkodik

Bebírók és helyiek

Bebírók és helyiek

Bebírók és helyiek együttműködése a helyi fejlődésért

A most induló fejlesztési program gazdája a veszprémi székhelyű Tudástőke Alapítvány, amely az elmúlt két évtizedben sok civil szervezet és vállalkozás szervezetfejlesztésén dolgozott. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy településen élő közösség tagjai és a jelenlévő különböző társadalmi szereplők, (önkormányzati, civil és a vállalkozói) akkor tudnak a leghatékonyabban dolgozni, ha együttműködnek, mert az egyes személyiségek tudása, – vagyis a problémák megoldásához szükséges felkészültség –a közös gondolkodás során összeadódik. Az Alapítvány e szellemben elkötelezett a hatékony együttműködési kultúra fejlesztése iránt. Országos szinten kiterjedt kapcsolati rendszerrel rendelkezik, partnerei, támogatói országos és célterületi tanácsadó/szervezetfejlesztő cégek, civil szervezetek, vállalatok.

Programunk végrehajtásában közreműködő partnerként az etyeki székhelyű Faluműhely Alapítvány vesz részt, amely 1996 óta dolgozik fenntartható helyi-fejlesztési programok kidolgozásán és megvalósításán, nagy hangsúlyt fektetve a társadalmilag érzékeny csoportok – nők, fiatalok, mélyszegénységben élők – esélyegyenlőségének elősegítésére.

A megvalósított projektek során mindig törekedik a helyi értékekre és a közösségi részvételre alapozott, környezeti-gazdasági és társadalmi szempontból is fenntartható megoldásokra azon a felismerésen alapulva, hogy a sikeres helyi jövőépítés alap-pillére a helyi cselekvés. Az Alapítvány vidéki térségekben fejleszt, hazai és nemzetközi közösségi alapú társadalom- és gazdaságfejlesztő programokat valósít meg, elősegíti a vidék és kormányok/EU párbeszédét.

A két alapítvány eddigi tapasztalatait „haza” szeretné hozni a jelenlegi fejlesztési program keretében, amelynek célja, a helyi önkormányzatok, a civilek és vállalkozók jobb együttműködésének elősegítése tapasztalat és tudáscsere létrejöttével. A fenti című programot tervezetten 4 településen valósítjuk meg (Etyek, Martonvásár, Vál, Velence) együttműködve a helyiekkel.

Kapcsolat:
Kézdy Zsófia projektmenedzser
kezdy.zsofia@ruralnet.hu
tel.: +3670/390-2698
Blog: http://bebirok.blog.hu/
Web: http://www.bebiro.hu/
 

Kapcsolódó hírek

Írjon kommentet

Megszakítás