Ezen az oldalon tartózkodik

Az új orvosi ügyeleti rend

Az új orvosi ügyeleti rend

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Bicskei központi orvosi ügyelet ellátási területén a sürgősségi ügyeleti ellátás 2013. január 1-től az alábbiak szerint módosul.

Az ellátott települések:
Bicske, Alcsútdoboz, Csabdi, Felcsút, Mány, Óbarok, Szár, Tabajd, Újbarok, Vál, Vértesacsa.

Ügyeleti idő:
Hétköznapokon 16:00-08:00-ig, hétvégén 08:00-08:00-ig

Ügyelet jellege:
Központi vegyes ügyelet, azaz felnőtt- és gyermekkorúak ellátása az ügyeleten egyaránt megtörténik, önálló gyermekorvosi ügyelet nem működik.

Ügyeleti rendelő helye:
Bicske, Kossuth tér 17. sz. alatti rendelőben önálló sürgősségi orvosi ügyelet működik, mely a fenti időszakban folyamatosan biztosítja az ügyeleti rendelőben megjelenő betegek ellátását.

Lakáson történő ellátás:
Az ügyeleten az Országos Mentőszolgálattal közös diszpécserszolgálat működik. A lakáson történő ellátási igényt a +36 (22) 311-104 telefonszámon, vagy a 104-es segélyhívón lehet a továbbiakban bejelenteni, ahol az Országos Mentőszolgálat mentésirányítói fogadják a hívást, és a szükséges adatok feljegyzését követően a beteget személyesen vagy az ügyeletes orvos kapcsolásának segítségével tanáccsal ellátják, az ügyeletre rendelik, az ügyeletet a beteg lakására irányítják vagy azonnal mentőegységet vezényelnek a beteghez.

A központi orvosi ügyelet feladata:
„ügyeleti szolgálat a háziorvosoknak a sürgős – a következő rendelési időig nem halasztható – orvosi tevékenységek elvégzése céljából szervezett szolgálata”. (47/2004. (V.11.) ESzCsM rendelet).

Kérjük, hogy az ügyeleti szolgáltatást a továbbiakban is a jogszabályban meghatározott esetekben vegyék igénybe.

Debrecen, 2012. december 17.

Dr. Dankó Alpár István szakmai igazgató, Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft.

Kapcsolódó hírek

Írjon kommentet

Megszakítás