Ezen az oldalon tartózkodik

Jegyző

TISZTVISELŐ
 
Dr. Balogh Lóránd
Dr. Balogh Lóránd
FOGADÓÓRA

Szerda 13:00 – 16:00

 
ELÉRHETŐSÉGEK
 
Cím: H-2473 Vál, Vajda János utca 2., földszint
E-mail: jegyzo@val.hu

8 megjegyzés van “Jegyző” témában

 1. Juhász Mária

  Tisztelt dr.Balogh Lóránd jegyző Úr!

  Juhász Mária vagyok. Olyan híreket hallottam, hogy lehetséges kezdeményezni a telekmegosztási folymatot. Amennyiben ez valóban lehetséges, abban az esetben kérelmezni szeretném a Vál, Damjanich u. 52. 670 helyrajzi számú ingatlan telkének megosztását. Várom tisztelettel válszát a daoud.annam@freemail.hu e-mail címre.

  Üdvözlettel
  Juhász Mária

 2. Tisztelt Hölgyem!
  A telekmegosztásra minden körülmények között lehetőség van, abban az esetlen, ha az ingatlan méretei azt lehetővé teszik. A telkek övezetekbe vannak besorolva. A Helyi Építési Szabályzatban van meghatározva, hogy egy adott övezetben mekkorák a minimálisan kialakítható telek-méretek. Akkor lehetséges a telek megosztása, ha az újonnan kialakított telek mérete és a megosztott telek mérete is eléri a megosztást követően az övezeti besorolásban meghatározott minimális méretet.
  Az előzetes áttekintésem szerint úgy tűnik, hogy a telek – a mérete alapján – valóban megosztható, de a kialakítás előtt mindenképpen kérem, hogy pontos elképzelések megvitatása céljából személyesen egyeztessen akár velem, akár építéshatóságunk ügyintézőivel, annak érdekében, hogy a megosztás körül minden felmerülő kérdésre megnyugtató választ tudjunk adni. Tájékoztatnom kell, hogy általában a telekmegosztásokat földmérők ügyintézésre bízzák az ügyfelek tekintettel arra, hogy a telek megosztásával kapcsolatos ügyintézés nem települési hatáskör, hanem körzeti Földhivatali ügyintézés alá tartozó ügy.
  Amennyiben az eljárással kapcsolatosan több információra lenne szüksége, úgy kérem telefonon érdeklődjön hivatalom Építéshatósági ügyintézőinél, akár személyesen, akár telefonos úton, a 06-22-353-411-es telefonszámon.
  Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.
  Mély tisztelettel:
  Dr. Balogh Lóránd
  Jegyző

 3. Markóné Matulay Zsuzsanna

  Tisztelt Jegyző Úr!

  kérem a segítségét, kutat szeretnénk furatni, az újhegyen van a telkünk, milyen engélyre van szükség.
  Köszönettel:

  Markóné Matulay Zsuzsanna

  1. Miklósi Tibor

   Tisztelt Hölgyem!
   Kút fúrásához a települési önkormányzat jegyzőjének hatósági engedélye szükséges ha:
   • a vízkivétel talajvízből történik,
   • nem haladja meg az 500 m3/év vízmennyiséget
   • valamint a vízigény kizárólag házi célú.
   Hamarosan felkerülnek a honlapra a Műszaki Iroda menüpont alatt a kútfúrással kapcsolatos tájékoztatók és letölthető adatlapok, kérem látogasson vissza holnap, vagy keressen személyen ügyfélfogadási időben az I. emeleti Műszaki Irodán.

   Miklósi Tibor
   tanácsos, településüzemeltetési,
   -fejlesztési és műszaki előadó
   Váli Közös Önkormányzati Hivatal

 4. Szabó Rozalia

  Tisztelt Jegyző Úr!

  Hallottam, hogy megfog szűnni a családsegítő, már semmire sincs pénze Válnak? Minden megszűnik itt.
  Várom válaszát.

 5. Tisztelt Szabó Rozália Úrhölgy!
  Kérdésére válaszul tájékoztatom, hogy Önkormányzatunk pénzügyi megfontolásokból valóban fontolgatta a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2013. június 31-ével történő megszüntetését. A feladatellátás természetesen nem szűnt volna meg, hisz a szolgáltatásokat a jövőben a martonvásári székhelyű Szent László Völgye Segítő Szolgálat nyújtotta volna, ugyanazzal a szakmai gárdával, amely jelenleg is Önkormányzatunk alkalmazásában áll.
  A Képviselő-testület 2013. május 30-án született döntése alapján a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2013. december 31-éig biztosan tovább működhet annyi változtatással, hogy az intézményt nem Óbarok Községgel társulva, hanem saját intézményeként tartja fenn. Ez a változás a Vál Községben nyújtott szolgáltatásokat nem érinti. A 2014. évre vonatkozó változásokról szóló döntések az idei évben második felében születnek majd meg, így azokról érdemleges tájékoztatást egyenlőre nyújtani nem áll módomban.
  Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.
  Vál, 2013. június 05.
  Dr. Balogh Lóránd
  Jegyző – Váli Közös Önkormányzati Hivatal

 6. Jónás Rita

  Tisztelt Jegyző Úr!

  Azt hallottam, hogy a felcsúti családsegítő szívesen fogad újabb településeket. Pénzügyileg érdemes lenne velük tárgyalni.
  Tisztelettel: Jónás Rita

 7. Hegedűs László

  Tisztelt Jegyző Úr!

  Kérem hívjon vissza

Írjon kommentet